Grijze Roodstaart Papegaai de Officiële Website

Er is heel wat gezegd en geschreven over de Grijze Roodstaart Papegaai. Welke informatie kun je vertrouwen en wat is slechts geschreven of gesproken vanwege eigen gewin? Welke onderzoeken zijn er gedaan en/of gaande omtrent alles wat betrekking heeft op het leven van de grijze roodstaart papegaai?

Zomaar een paar vragen die aangeven wat je zoals op deze website kunt verwachten. De meest uitgebreide en objectieve informatie omtrent de verzorging van de grijze roodstaart papegaai als huisdier kun je vinden via ons project. Dat de grijze roodstaart papegaai een populaire vogel is onder papegaaien liefhebbers behoeft geen nadere uitleg. Wat wel nadere uitleg behoeft is de kennis omtrent met name de cognitieve eigenschappen van deze vogel. De Grijze Roodstaart Papegaai is namelijk niet zomaar een dier dat je als een hond of kat in huis kunt halen. De intelligentie en emotionele capaciteiten worden grootscheeps onderschat.

De belangrijkste vooruitgang voor het begrijpen van de grijze roodstaart papegaai is het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is door dr Irene Pepperberg aan de Harvard Universiteit in de VS. Gedurende de afgelopen ruim 35 jaar heeft zij intensief onderzoek verricht naar met name de verstandelijke vermogens van de grijze roodstaart papegaai. Haar eerste grijze roodstaart genaamd Alex is beroemd en geliefd geworden onder de echte liefhebbers, maar is ook breeduit in het nieuws geweest via National Geographic Channel en diverse Amerikaanse TV stations en kranten. De Amerikaanse media stortte zicht op de onderzoeksresultaten toen eenmaal bekend werd wat door dr Irene Pepperberg was ontdekt. De resultaten waren dusdanig verbluffend en revolutionair te nomen dat de wereld van dierenonderzoekers even op zijn klop stond.

Tot dan toe had niemand het voor mogelijk gehouden dat dieren daadwerkelijk door middel van taal en spraak konden communiceren met ons. Dat papegaaien worden ‘na praten’ is natuurlijk al eeuwen bekend, maar dat ze weten wat ze zeggen en woorden aan de juiste betekenis er van kunnen verbinden is een behoorlijke stap verder. Dat de grijze roodstaart bovendien in staat bleek creatief met woorden om te gaan en zelf zinnen te formuleren was echt totaal verbijsterend.

Zijn in Nederland en België veel beschikbare informatie kanalen over de Grijze Roodstaart papegaai toch voornamelijk beïnvloed of zelfs ontstaan uit commercieel belang, via deze website zullen we ons richten op de werkelijke gegevens omtrent deze fascinerende vogel.

Aangezien het meeste baanbrekende onderzoek is gedaan in Amerika bestaat het merendeel van de zeer waardevolle beschikbare informatie slechts in de Engelse taal. Via grijzeroodstaartpapegaai.com gaan we daar verandering in brengen en zullen zowel in het Nederlands als in het Duits, Frans en Spaans gaan werken, maar vooraleerst richten we op het Nederlands.

De grijze roodstaart papegaai is een vogel die elke taal in principe kan leren spreken. Het meeste hangt af van degene die het dier de woorden en hun betekenis leert. Wanneer je een kind van 3 leert dat de kleur groen ‘blauw’ heet, zal hij of zij niet beter weten dan dat gras blauw is. Omdat het verstand van de grijze roodstaart papegaai zwaar wordt onderschat en het dier in veel zeer trieste gevallen in een kooi wordt gezet en na het eerste nieuwtje van zijn aanwezigheid nauwelijks of niet meer wordt aangekeken, vereenzaamd het dier en kan zich nauwelijks ontwikkelen, althans zeker niet op de manier zoals het zou moeten.

De Grijze Roodstaart papegaai is een uitermate intelligent en gevoelig dier wat ook nog eens de leeftijd kan behalen zoals die van een mens en zelfs ouder. Zouden we eens dan niet veel beter bewust moeten zijn van wie of wat we eigenlijk in huis halen?

 

NIEUW:

Grootste meest uitgebreide &
Exclusieve Grijze Roodstaart Papegaai Trainings Cursus

Ga direct naar de inschrijfpagina en krijg LEVENSLANG toegang tot ALLES
wat je nodig hebt om je Grijze LEVENSLANG als Happy Huisdier te kunnen houden: