De Grijze Roodstaart papegaai is een intelligente vogel die in staat is om een sterke band met individuen op te bouwen. Hoewel deze prachtige vogels geweldige huisdieren in het juiste huis kunnen blijken te zijn, hebben ze veel liefde, aandacht en lichaamsbeweging nodig om gezondheids- of gedragsproblemen te voorkomen.

Grijze Roodstaartpapegaai Feiten

Gewicht: 15 tot 18 gram
Lengte: 33 cm
Levensduur: kan tot 80 jaar leven
Fysieke kenmerken: Lichaam heeft verschillende grijstinten, met opvallende rode staartveren

De Grijze Roodstaartpapegaai is in staat om meer dan 1.000 woorden te leren en zinnen in de juiste context te spreken. Dit zijn slechts twee feiten die bijdragen aan zijn reputatie als een van de slimste vogels ter wereld.

Deze intelligente, mooie vogels hebben de neiging om een sterke band met één persoon te ontwikkelen en zijn vaak opmerkelijk in harmonie met de emoties van hun verzorger.

Hoewel deze eigenschappen op hun gezicht aantrekkelijk lijken, worden Grijze Roodstaarten niet aanbevolen voor beginnende eigenaren van gezelschapsdieren, omdat deze vogels veel tijd met hun eigenaar nodig hebben, naast veel activiteiten en puzzels om hun hersenen bezig te houden, een betrouwbaar dagelijks schema en ruimte om te vliegen.

Vanwege hun buitenmaatse intelligentie heeft je vliegende vriend elke dag 5 of meer uur stimulatie nodig om te voorkomen dat hij in een depressie of verveling terechtkomt. Ze zijn gemakkelijk te trainen zodra men vertrouwd raakt met het gebruik van actieve conditionering en positieve bekrachtiging als trainingsinstrumenten.

Onervaren eigenaren van gezelschapsdieren zullen echter moeten leren over trainingstechnieken om een soepel proces te beheren.

Hoogstwaarschijnlijk is deze fascinerende kromsnavelsoort ook een van de meest wetenschappelijk onderzochte diersoorten.
Hierover meer in een volgend artikel.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.