Een verscheidenheid aan voedingsmiddelen is belangrijk om het dieet en de voeding te bieden die uw Grijzeroodstaart papegaai nodig heeft om een ​​gelukkig en gezond leven te leiden. Er zijn veel verschillende meningen en gedachten over Grijzeroodstaart voeding en voeding en er is geen exacte formule voor het voeren van uw gezelschapspapegaai. Zorg voor de meest uitgebalanceerde voeding voor uw Grijzeroodstaart kleur.

Als basis is een gepelleteerd dieet de beste manier om te gaan voor uw Grijzeroodstaart. Bij voorkeur een biologisch verwerkte korrel, en niet een die toevoegingen heeft, zoals kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Zaden bevatten veel vet en worden niet beschouwd als een gezond dieet voor uw Grijzeroodstaart papegaai. Geef geen vitaminesupplementen aan uw Grijzeroodstaart zonder overleg met uw vogel dierenarts. De meeste Grijzeroodstaarten op een pellet dieet hebben ze niet nodig.

Zorg voor een assortiment verse, gezonde, biologische groenten. Zoals bij elk kind, kan het soms een uitdaging zijn om ze hun groenten te laten eten, dus je moet misschien wat tijd besteden aan het aanmoedigen van je Grijzeroodstaart papegaai om ze te eten. Sommige groenten bevatten meer voedingsstoffen die nodig zijn voor uw vogel dan andere.

Een veelvoorkomend tekort dat wordt aangetroffen in het dieet van een Grijzeroodstaart is vitamine A of bètacaroteen, dus het is belangrijk om dagelijks bètacaroteengroenten te geven. Calcium is ook uiterst belangrijk, omdat het het belangrijkste mineraal is in de lichamen van vogels. Het is essentieel voor gezonde botten, zenuw- en hartfunctie, spiercontractie en bloedstolling. Een vogel dierenarts moet uw Grijzeroodstaart jaarlijks controleren op calciumgehalte.

Water is een zeer belangrijk onderdeel van de verzorging van uw Grijze. Zorg ervoor dat ze dagelijks vers water in een schone kom hebben. Als je twijfelt aan de waterkwaliteit, geef ze dan bronwater in flessen – nooit gedestilleerd water, want dan worden alle mineralen en voedingsstoffen weggenomen.

Zie Giftige voedingsmiddelen voor informatie over voedingsmiddelen die giftig (giftig) of gevaarlijk zijn voor uw Grijzeroodstaart.

Als eigenaar van de vogel heeft u de controle over wat uw grijze krijgt om ervoor te zorgen dat u uw best doet om hen te helpen een lang, ziektevrij leven te leiden. Gebruik uw gezond verstand, aarzel niet om met uw dierenarts te praten en u zult het evenwicht bereiken dat uw Grijzeroodstaart papegaai nodig heeft om hem een ​​uitgebalanceerd en voedzaam dieet te geven.


  3 replies to "Grijze Roodstaartpapegaai voeding, complete lijst"

  • Syed Junaid Hussain Shah

   Really informative videos

  • tooba siddique

   but my parrot like to eat chocolate and sweets

  • Gowhar Kassaoui

   Alcohol?! Sweets??avocado??!! 😱😱😱😱 if u really wanna make your parrot die 😡

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.